Juhászati és Gyepgazdálkodási Osztály

Dr. Csízi István Ph.D. tudományos munkatárs, osztályvezető

Szervezeti egység Debreceni Egyetem, Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság, Karcagi Kutatóintézet (KKI), Karcag Alap- és Alkalmazott Kutatások Szervezete, Juhászati és Gyepgazdálkodási Osztály
Központi telefonszám +36 59 500 360 / 122
E-mail
Cím 5300 Karcag, Kisújszállási út 166.
Épület, emelet, szobaszám KKI főépület (Karcag), 1. emelet, 27
 Publikációs lista

Az osztályon alkalmazott kutatási és termelési tevékenység folyik. Kutatási feladatként a juhágazat fejlesztési lehetőségeit vizsgáljuk alföldi feltételek között, valamint a kedvezőtlen adottságú gyepterületek környezetkímélő hasznosításával kapcsolatban végzünk kísérleteket.

Az országban egyedülálló juh biotechnológiai laboratóriumunkban asszisztált reprodukciós vizsgálatokat végzünk több juhfajtánál.

Kutatói team-ünk laporoszkópiás termékenyítési és ondófagyasztási technológia fejlesztésén dolgozik.

Őshonos Fodros tollú magyar lúd nukleus elit törzsállományunk fajtafenntartását és folyamatos szelekcióját végezzük. Tenyészállatokat egész évben értékesítünk.

Magyar merinó, Berrichon du cher és Blanc de Massive Central törzstenyészetünkből tenyészállatokat forgalmazunk.

Saját szabadalmú Terrasol biokomposztot állítunk elő, és értékesítünk.

 

Munkatársak

Frissítés dátuma: 2020.03.05.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.