Kismacsi Állattenyésztési Kísérleti Telep

Állati genetikai értékek megőrzése és fejlesztése 

A kiskérődző fajok és fajták szaporító anyagának hosszú távú megőrzése asszisztált reprodukciós technikák (mesterséges termékenyítés, embriókinyerés és ültetés, sperma és embriófagyasztás) segítségével. 

A fagyasztott és friss juh embrió túlélő képességének és az üzemi felhasználásának harmonizálása, az alap kísérleti eredmények bevonása az oktatásba és az alkalmazott kutatásba.

A juh fajtákban mesterséges termékenyítés, szaporító anyag gyűjtése, kezelése, fagyasztása és tárolása. Az ART hatékonyságát növelő, a szolgáltatássá bővíthető alapkutatások kidolgozása.

Az asszisztált reprodukciós technikák (ART), biotechnológiai eljárások bevezetése a tenyésztési rendszerekben nem kidolgozott, mely potenciálisan növelhetné a genetikailag értékes állatok arányát egyes fajtákban, gyorsítva a genetikai előrehaladást. 

Frissítés dátuma: 2019.03.28.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.