Központi laboratórium

Tüdősné Budai Júlia tudományos segédmunkatárs, laboratórium vezető

Szervezeti egység Debreceni Egyetem, Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság, Karcagi Kutatóintézet (KKI), Központi Laboratórium
Központi telefonszám +36 59 500 360 / 124
E-mail
Cím 5300 Karcag, Kisújszállási út 166.
Épület, emelet, szobaszám KKI főépület (Karcag), 56
 Publikációs lista

A DE AKIT Karcagi Kutatóintézetben 1975 óta működik a Központi Laboratórium, amely 2004 óta akkreditált.

Legfőbb feladatunk, a talajminták vizsgálata (talajfizikai és kémiai elemzések). Különböző kivonószerek alkalmazásával mérjük a főbb tápanyagok és a mikroelemek növények számára felvehető mennyiségét. A talaj roncsolásával határozzuk meg az összes toxikuselem-tartalmat, melyek a biogazdálkodóknál fontosak.

Növényvizsgálatokat is végzünk (fehérje- és elemtartalom meghatározása roncsolással).

A Központi Laboratórium szolgáltatásait nem csak a kutatók vehetik igénybe, a környék gazdálkodóitól is várjuk a talaj- és növénymintáikat.

Laboratóriumi vizsgálati csomagjaink gazdálkodók részére:

  • AKG szerinti levélanalízis,
  • Szűkített talajvizsgálat,
  • Bővített talajvizsgálat.
  • ÚTMUTATÓ talaj- és növényminták leadásához.

Minta átadással, eredmények közlésével, egyéb személyre szabott vizsgálatainkkal, ajánlatkéréssel kapcsolatosan érdeklődjön személyesen, telefonon vagy e-mailben!

Mintaátvétel (munkanapokon):

  • Hétfő-Csütörtök:     8:00-11:30; 13:00-15:30
  • Péntek:                     8:00-11:30
  • Tel: +36 59 500 154; +36 59 500 201;
  • e-mail:

 

Munkatársak

Frissítés dátuma: 2020.08.13.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.