Küldetésnyilatkozat

Az Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság (AKIT) a Debreceni Egyetem szervezeti keretén belül működő, a Gazdálkodási Szabályzat szerinti gazdálkodási jogkörrel rendelkező szervezeti egység. A Debreceni Egyetem kiemelkedő szerepet játszik a regionális valamint országos oktatásban és kutatásban. Kutatóegyetemként az egyedüli egyetem, mely agrár felsőoktatást végez és agrár kutatóintézetekkel rendelkezik. Mindezek alapján egyedülálló lehetősége van az agrárkutatások és a hozzákapcsolódó innovációk megvalósítására.

Az AKIT három szervezeti egységre tagolódik, a Debreceni Tangazdaság és Tájkutató Intézet (DTTI), a Karcagi Kutatóintézet (KKI) és a Nyíregyházi Kutatóintézet (NYKI). Mindhárom nagy múlttal rendelkező kutatóintézet. Megalapításukkor küldetésük volt, hogy Tájkutató Intézetként szolgálják a kutatást, az innovációt, az oktatást, a gyakorlati képzést és szaktanácsadást a helyi régiókban a helyi társadalmi elvárások és igények alapján. Biztosítva a tudásközpont szerepét, azaz az adott korban elérhető legmagasabb, tudásra alapozott kutatások, fejlesztések és innovációk révén. Jelenleg fő célunk is megegyezik ezzel, vagyis a fenntartható társadalmi fejlődést rendszerszemléletű kutatással szolgálni.

Frissítés dátuma: 2018.12.04.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.