A mohar nemesítése (Setaria italica L.)

Madáreleség növények termesztésének fejlesztését hazai és nemzetközi piaci igények indokolják, ugyanakkor lehetőséget biztosítanak a Nyírség kedvezőtlen termőhelyi adottságú területeinek hasznosítására. A mohar rövid tenyészidejű kultúra, mely jól termeszthető a kedvezőtlen tápanyag- és vízgazdálkodású területeken, valamint a kipusztult vetések tábláin.
Moharral szemben elvárt nemesítési követelmény a rövid tenyészidő, a szárazságtűrés, a bő termés. A fajtafenntartó nemesítéssel segítjük fajtáink jó tulajdonságainak megőrzését.

Mohar

Frissítés dátuma: 2019.05.14.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.