Nemzetközi kapcsolatok

Mintakísérlet Erdélyben

  • A Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság Karcagi Kutatóintézete az Oltárkő Parasztszövetkezettel és a Gyulafehérvári Caritas szervezetével kötött megállapodást, melynek értelmében egy-egy ottani gazdálkodó a Karcagon nemesített őszi kalászos növényfajtákból 50-50 kilogrammnyit vet. Így vizsgálják majd, hogy a kutatóintézet saját gabonafajtái mennyire tűrik a Magyarországon tapasztaltnál is nagyobb mértékű szárazságot. Az együttműködés részleteit az őszi kalászos fajtabemutatón rögzítették Karcagon (2016. június 03.).

Határon átívelő agrár együttműködés

  • A kutatások összehangolására írtak alá együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központja, a Gazdaságtudományi Kar, a nyitrai Országos Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Centrum, az Ukrán Nemzeti Agrártudományi Akadémia Kárpátaljai Állami Mezőgazdaság Nagybaktai Kísérleti Állomása és a Román Mezőgazdasági Kutatóintézet livadai kísérleti állomásának képviselői Debrecenben. A több évtizedes közös munka révén a három határon túli intézmény örömmel csatlakozott a Debreceni Egyetem kezdeményezéséhez. A megállapodás révén a konzorcium hatékonyabban tudja kihasználni egyesített erőforrásait, amelynek keretében a kárpátaljai kutatókkal közösen pályázhatnak az Ukrajna előtt megnyitott európai uniós forrásokra is (2015.11.04.).

Ukrán-magyar intézmények közötti tudományos együttműködés

  • Vergunov V. A. az Ukrán Nemzeti Agrártudományi Akadémia Könyvtár igazgatója és Kremeny V. G. az Ukrán Tudományos Akadémia elnöke, valamint Kotzur V.P. Perejaszlov- Hmlenyicky Egyetem rektora 2015 április végén látogatást tettek a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjában és a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán. A látogatás célja az ATK és a MÉK intézeteivel az eddigi ukrán-magyar intézmények közötti tudományos együttműködés szélesítése, innovatív megoldások fejlesztése és újabb együttműködési projektek előkészítése.

Frissítés dátuma: 2018.11.29.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.