Olajnövények fajtafenntartása

Az olajretek nemesítése, fajtafenntartása (Raphanus sativus L. var. oleiformis Pers.)

Intézetünkben jelenleg a Litinia fajtafenntartása és fémzárolt vetőmagjának előállítása folyik. Szelekciós nemesítéssel virágszínben egyöntetű, érésidőben, mag méretben illetve színben eltérő vonalak kiemelése a cél.

Lítinia olajretek fajtafenntartása

 

A Nyíregyházi Kutatóintézetben fenntartott olajretekfajta

  • Litinia: nagy termőképességű, magas olajtartalmú, jó alkalmazkodóképességű olajretekfajta.

Litinia olajretek vetőmagtábla

 

A napraforgó fajtafenntartása

A Nyíregyházi Kutatóintézetben fenntartott napraforgófajták

  • Anita: középkorai, magas olajtartalmú kétvonalas olajipari napraforgó hibrid.
  • Kisvárdai: gyenge homoktalajon is termeszthető, szürke alapon fehér csíkozású, hosszú kaszatú, harmonikus íz összetételű étkezési napraforgófajta.

Frissítés dátuma: 2019.05.29.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.