Oktatási tevékenység

A Debreceni Egyetem agrárképzésében a gyakorlati oktatás egyik fő helyszíne a Debreceni Tangazdaság és Tájkutató Intézet. Az agrár felsőoktatásban korszerű technikai és technológiai színvonalú Tangazdaság (beleértve az Agrárium alaptevékenységi területeit jelentő növénytermesztési, állattenyésztési és kertészeti ágazatokat) elképzelhetetlen a versenyképes szakmai tudás megszerzése céljából.

A különböző ágazati gyakorlati képzéseket a DTTI-be integrált telepek látták el. A növénytermesztés gyakorlati képzés helyszíne a Látóképi Növénytermesztési Kísérleti Telep, az állattenyésztés gyakorlati oktatásáé a Kismacsi Állattenyésztési Kísérleti Telep, míg a kertészeti gyakorlati képzés bázisát a Pallagi Kertészeti Kísérleti Telep adja. A gyakorlati képzésben egyrészt a nappali képzés hetesi és nyári gyakorlatainak adnak helyszínt a telepek, másrészt a növénytermesztéstan, állattenyésztéstan, szőlő- és gyümölcstermesztés, gyümölcsfaiskola, zöldségnövény, dísznövény, zöldségtermesztés és dísznövénytermesztés tárgyak keretében biztosítanak feltételeket a gyakorlati órákhoz. A Bemutatókert és Arborétum egységei elsősorban a tantárgyi gyakorlati órákhoz biztosítanak lehetőséget.

Emellett a Debreceni Egyetem Balásházy János Szakközépiskolából érkező nagyszámú diákságnak is lehetőséget adnak a telepek, mint gyakorlati képző helyek. A DTTI fontos szerepet tölt be a PhD képzésben, mivel a MÉK PhD hallgatóinak többsége a DTTI telepein végzi kutató tevékenységét. Kiemelkedően fontos ebből a szempontból a Látóképi Telep, mivel a PhD, diplomadolgozatos és TDK-ra készülő hallgatók zöme itt végzi kutatásait.

Frissítés dátuma: 2019.04.02.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.