Pallagi Kertészeti Kísérleti Telep

Lisku Gábor gyakorlóhely vezető, tanszéki mérnök

Szervezeti egység Debreceni Egyetem, Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság, Debreceni Tangazdaság és Tájkutató Intézet (DTTI), Pallagi Kertészeti Kísérleti Telep
Központi telefonszám +36 52 418 016
E-mail
Cím 4014 Debrecen, Mezőgazdász utca 15.
Épület, emelet, szobaszám DTTI Főépület (Pallag)
Weboldal

A 90 hektáros kísérleti telep ökológiai viszonyai és talajtípusa jól reprezentálják a Dél-Nyírségre jellemző sajátosságokat. Termőhelyi adottságai sokféle gyümölcs termesztését teszik lehetővé.

Az elmúlt években mintegy 6 hektár intenzív szőlő- és gyümölcsültetvény került létesítésre. A gyümölcsfajták száma meghaladja a 250-et. A telep fajtagyűjteményi és génbanki feladatokat is ellát, valamint kutatási tevékenységében a fajtagyűjteményekből származó adatokat is hasznosítja. 

Főbb kutatási területek: 

  • alma, körte, cseresznye, meggy, szilva, dió intenzitás növelésének vizsgálata 
  • környezetkímélő gyümölcstermesztési technológiák kidolgozása és fejlesztése 

A Pallagi Kertészeti Kísérleti Telepen belül kialakultak a gyakorlati oktatás, kutatás és szaktanácsadás feltételei. A telep lehetőséget nyújt a hallgatók számára a technológiai fázisok illetve beavatkozások gyakorlati megismerésre, végrehajtására. A Debreceni Tangazdaság és Tájkutató Intézet rendszeresen szervez szaktanácsadással egybekötött bemutatókat, amelyekre a nagy érdeklődés és a térségi kihatás jellemző. 

Munkatársak

Frissítés dátuma: 2020.03.05.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.