A pohánka nemesítése (Fagopyrum esculentum L.)

A pohánka szintén a gyenge talajok növénye, ezért elsősorban az ilyen területeken terjedt el. Rövid tenyészideje miatt az északi hegyvidéken is jól termeszthető. Az Alföldön gyakran termesztik másodnövényként, bár a kora őszi fagyok gyakran tesznek kárt benne. Gazdasági jelentősége a faj igénytelenségében és rövid tenyészidejében rejlik.
Nemesítési cél: rövid tenyészidejű, bőtermő, jó hántolható, szárazságot jól tűrő, kiváló beltartalmi értékkel rendelkező, alacsony humusztartalmú talajokon is biztonságosan termeszthető fajta előállítása. Szükséges kidolgozni egy olyan komplex agrotechnológiát, amellyel biztonságosan és gazdaságosan termeszthető a növény.

Pohánka

Frissítés dátuma: 2019.05.14.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.