Rólunk írták archívum

2019

2018

A DE kutatása az öntözésfejlesztésről

  • A DE kutatása az öntözésfejlesztésről: Aranyos Tibor – fm90.hu (2018.08.07.)

Agrometerológiai jelentés

Díjazott karcagi kutató

  • Díjazott karcagi kutató Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át a Debreceni Egyetem AKIT Karcagi Kutatóintézet mezőgazdasági technikusa, Bosnyák Imre. – unideb.hu (2018.10.24.)

Gazdálkodás a nyírségi homoktalajon

  • Gazdálkodás a nyírségi homoktalajon A savanyú homoktalajon történő gazdaságos növénytermesztés talajtani alapjait, a talajművelés lehetőségeit, valamint a Debreceni Egyetem AKIT Nyíregyházi Kutatóintézetének saját nemesítésű növényfajtáit is megismerhették a gazdálkodók egy szakmai fórumon.  – unideb.hu (2018.02.21.)

Hatékony vírusrezisztencia-vizsgálat

Juhászat – kulcskérdés a génmegőrzés

Juhtenyésztésről, tönkölybúza-termesztésről értekeztek

  • Juhtenyésztésről, tönkölybúza-termesztésről értekeztek  A Caritas Vidékfejlesztés gyergyószentmiklósi központja és a Karcagi Kutatóközpont első alkalommal szervezett Vidéken, egészségesen, itthon címmel egész napos rendezvényt. A Szent Benedek Tanulmányi Központban a juhtenyésztés, talajművelés, növénynemesítés és tönkölybúza-termesztés világába kalauzolták az érdeklődőket. A két központ a gazdák gyakorlati képzéséért további együttműködést is tervez. - szekelyhon.ro (2018.03.05.)
  • Juhtenyésztésről, tönkölybúza-termesztésről értekeztek – napihir.ro (2018.03.05.)

Marhák kedvence

Növénynemesítés molekuláris genetikai módszerekkel

  • Növénynemesítés molekuláris genetikai módszerekkel: Dobránszki Judit

Növényszaporítás új technológiával

Nyíregyházi kutatót díjaztak

Őszi Kalászos Nyílt Nap Karcagon

  • Őszi Kalászos Nyílt Nap Karcagon Új ősziárpa-fajtát mutatott be hagyományos nyár eleji szakmai napján a Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság Karcagi Kutatóintézete. A programon a térség gazdálkodói mellett hazai és külföldi kutatási partnerek is részt vettek. – unideb.hu (2018.06.14.)

Projektzáró rendezvény a DE AKIT Nyíregyházi Kutatóintézetben

Régi-új szereplő a takarmánypiacon

Talajtípusra szabott gazdálkodás - interjú Dr. Zsombik Lászlóval

Több mint húsz éves a TAKI és a Karcagi Kutatóintézet közös „Szikes talajok” PhD tanfolyama

Új, államilag elismert árpafajtát nemesített a Debreceni Egyetem

Új biotechnológiai eredmények

  • Új biotechnológiai eredmények - A génterápiát megalapozó kutatásoktól a mezőgazdaságig öt különböző területen végeztek biotechnológiai kutatásokat a Debreceni Egyetem oktatói és hallgatói. Az ipar számára is hasznosítható eredményeket csütörtökön tudományos szimpóziumon mutatták be. – unideb.hu (2018.11.23.)
  • Új biotechnológiai eredmények –  haon.hu (2018.11.23.)

Új eljárással a burgonyavírus ellen

Új megoldás arzénmentesítésre

Új módszer búzafajták értékelésére

Frissítés dátuma: 2020.03.04.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.