Szaktanácsadás

Az Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság egyik legfontosabb feladata a gazdálkodást segítő szaktanácsadási tevékenység és annak fejlesztése, a kutatási eredmények megismertetésének és gyakorlati hasznosításának elősegítése. Intézeteinkben a szaktanácsadási tevékenység több formában is működik. A kutatási eredmények bemutatására a tudományos közlemények közre adása mellett a rendszeresen megrendezésre kerülő szakmai rendezvények, bemutatók keretében kerül sor.

A Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság Nyíregyházi Kutatóintézet vetőmag termeltetéssel is foglalkozik.

A termelőnek lehetősége van Termeltetési szerződés kötésére, melynek során a Kutatóintézet felvásárolja a terméket. Másik lehetőség a Fajtahasználati szerződés, ekkor a termelő licence díjat fizet az adott fajta után.

Munkatársaink a fajtáink talaj előkészítés-igényével, vetésével, ápolásával és betakarításával kapcsolatban szaktanácsadással látják el a termelőket a legjobb minőség elérése érdekében.
 

 

 

Az egyes növényfajok iránt az alábbi szaktanácsadónál érdeklődhet:

  • Tabár Endre

    • ügyintéző
    • Telefon: +36 30 223 2953

Frissítés dátuma: 2019.05.16.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.