Vállalati kapcsolatok

A Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaságban jelentős tradíciója van a különböző mezőgazdasági, ipari vállalatokkal kötött együttműködési megállapodásoknak, kutatás-fejlesztési szerződéseknek. A kölcsönös előnyökön alapuló kapcsolataink a gazdasági szféra szereplőivel rendkívül kiterjedtek. Ezeken a kapcsolatokon keresztül az intézmény kutató-fejlesztő műhelyei sikeresen értékesítik az egyetemi kutatók által felhalmozott tudást, bővítik az elengedhetetlenül fontos gyakorlati ismereteiket.

Az Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság kutatásfejlesztési tevékenységének döntő része a régió vállalatainak bevonásával folyik. A széles körű gazdasági kapcsolatrendszer, a térség vállalataival, cégeivel való együttműködés biztosítja a gyakorlati képzés feltételeit. A nagy hazai, illetve multinacionális cégek közül egyre többen kötnek többéves kutatási szerződést az AKIT-tal, amely szerződések következtében a legkiválóbb hallgatókból lett doktoranduszok is dolgozhatnak saját témáikon. 

Az AKIT célja, hogy a kutatási eredmények és a létrejött szellemi alkotások a gyakorlatban széles körben hasznosuljanak.

 

Frissítés dátuma: 2018.12.05.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.