In vitro génbank

Az in vitro génbank létrehozása a laboratórium alapításával egyidőben megkezdődött. Az 1990-es években kialakítottuk a burgonya vírusmentesítésének és vírusdiagnosztizálásának feltételeit, illetve vírusmentes törzstenyészeteket hoztunk létre számos burgonya klónból (fajta, nemesítési vonal).

Jelenleg több, mint 60 magyar, régi magyar, német, holland és amerikai burgonya fajta in vitro megőrzése folyik a laboratóriumban. A 2000-es évektől a génbanki tevékenységet bővítettük; jelenleg számos alma alany és nemes fajta, körte, szilva, cseresznye, szamóca, madárberkenye, akác és dió klón in vitro megőrzését is végezzük.

Génforrás megőrzése in vitro hajtástenyészet formájában burgonyánál (a); vírusdiagnosztizálás (b-c)

Frissítés dátuma: 2019.05.29.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.