Bemutató filmek

Milyen formában kerüljenek át a bemutató filmek? Célszerűbb lenne, ha youtube csatornáról lennének belinkelve, a videóletöltés elég elavult technológia. Ráadásul ezek elég régi tartalmak.

„Modern informatikai eszközökkel az AMTC-ben”
„A gazdasági, társadalmi és környezeti változások által támasztott új kihívásokra minden felsőoktatási intézménynek reagálnia kell. A Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrumának vezetése közép- és hosszútávú stratégiájában - a Centrum hatékony működése és versenyképességének megőrzése  érdekében - kiemelt figyelmet fordít az informatikai fejlesztésekre. ”

Videofilm megtekintése

 

„140 éves a debreceni gazdasági és agrár-felsőoktatás”
„Örömmel nyújtom át a debreceni gazdasági és agrár-felsőoktatás 140. évfordulója alkalmából készült kisfilmünket. Tudós szakemberek, tanárok közös akaratával 1868-ban nyitotta megy kapuit az első tiszántúli agrár-felsőoktatási intézmény, a debreceni Országos Gazdasági Tanintézet.
A tanintézet alapítása az bizonyítja, hogy felelősséggel gondolkodó elődeink tudták, hogy iskolázott, csiszolt elmékre, jól felkészült mezőgazdákra van szükség a természet adta kincs, a föld műveléséhez.
Az ünnepi alakalomra készült filmünkben felidézzük a debreceni gazdasági és agrár-felsőoktatás történetének legjelentősebb szakaszait és állomásait az alapítástól kezdve az integrációig, a Debreceni Egyetem megalakulásán át egészen napjainkig.
Bízom benne, hogy az összeállítás méltó tanúja múltunk megbecsülésének és korhű dokumentuma jelenlegi sikeres tevékenységünknek.”

Prof. Dr. Nagy János
centrumelnök

Videofilm megtekintése

 

„AGROTECH magazinműsor”
A Debrecen Televízió 2009-ben havonta jelentkező, 25 perces Agrotech című magazinműsorban információval kívánja ellátni a televízió nézőit a Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centrumának karain zajló oktató-kutató munkáról, más karokkal és piaci szereplőkkel való együttműködésről. 
A műsor szerkesztési koncepciója szerint rendszeresen beszámolnak a karokon folyó oktató munkáról, a hallgatók képzésének változásairól, és arról, hogyan igyekszik a centrum vezetése a lehető legfrissebb tudományos ismeretekkel ellátni diákjait. 
Az Agrotech magazin több filmbejátszást és stúdióbeszélgetést is magába foglal.

 

„Tudás-vár” 
A Duna TV 2007 évben három egymást követő hónapban 20 perces műsor készített, melyben bemutatta a Debreceni Egyetemen folyó oktató-kutató munkát, hozzájárult annak hazai és nemzetközi megismertetéséhez a tv műholdas vételi lehetőségeinek kihasználásával.

A műsor magazin jellegű, blokkszerű rovatokkal. Az egyes 20 perces műsoridő kétharmada az egyetemen folyó oktató, tudományos munkával kapcsolatos, de bemutatta az egyetem határokon átívelő kapcsolatait is. A műsor utolsó egyharmadát a diákság életéből és az egyetem aktuális eseményekről szóló híradó zárja valamint a következő műsorról ad előzetest.

A 3 részből álló műsorsorozat több alkalommal megismétlésre került.

Tudásvár   I. - DUNA TV - 2007. 05. 31.
Tudásvár  II. - DUNA TV - 2007. 04.13.
Tudásvár III. - DUNA TV - 2007. 03.23.

Legutóbbi frissítés: 2023. 02. 28. 13:05