Tudományos ügyek

item

Az Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság kutatási tevékenysége az agrárgazdaság teljes vertikumát felöleli. Az állattenyésztés, a növénytermesztés, a kertészet, a környezetgazdálkodás, a természetvédelem, a vadgazdálkodás, az élelmiszertudomány, a minőségbiztosítás és a természettudományok terén folynak kutatások. Pályázati úton évente több  millió Ft támogatást nyerünk el. Ezek döntő része többéves, konzorciumban, vállalatokkal együtt végzett kutatómunkát finanszíroz.

item

Projektjeink jelentős része uniós forrásból valósul meg. Ezek közül kiemelkedő az Európai Bizottság 7. Keretprogramján belül támogatott 5 db, nemzetközi konzorcium keretében megvalósuló projektünk. Ezek a kutatások több tudományos területet is magukba foglalnak, mint pl. a precíziós mezőgazdaság és földhasználat, az egészséges élelmiszer és életmód, az integrált növényvédelmi rendszer, az élelmiszer szektor KKV-i innovativitásának javítása, valamint az távérzékelési adatok alapján történő élőhely monitoring.

Intézményünk több száz hazai és nemzetközi partnerrel működik együtt: felsőoktatási intézményekkel, kutatóintézetekkel, nagyvállalatokkal, valamint közép- és kisvállalkozásokkal.

Legutóbbi frissítés: 2023. 02. 27. 15:32