Szaktanácsadás

Az AKIT egyik legfontosabb feladata a gazdálkodást segítő szaktanácsadási tevékenység és annak fejlesztése. Intézményünkben a szaktanácsadási tevékenység több formában is működik. A falusi esték sorozatban 1999 óta több tízezer gazdálkodónak tartottak szakembereink előadásokat az agrárium és a vidékfejlesztés szinte minden területén. Részt veszünk a regisztrált szaktanácsadók képzésében és vizsgáztatásában is. Az Interaktív Szaktanácsadási Napok keretében egy-egy ágazat meghatározó szakemberei cserélték ki tapasztalataikat.

Az ágazati rendezvények anyagaiból készített Szaktanácsadási Füzeteken keresztül a termelők is hasznos ismeretekhez juthattak az egyes ágazatokkal kapcsolatban.

Az AKIT, mint Regionális Szaktanácsadási Központ és VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézete között 2008. május 1-jei hatállyal került aláírásra a szerződés. A Kutatóintézetek feladata megkeresés esetén a termelők, szakmai civil szervezetek tájékoztatása valamint a térségi nagyvállalatokkal való kapcsolat építés.

Legutóbbi frissítés: 2023. 02. 27. 13:52