Vállalati kapcsolatok

item

A Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaságban jelentős tradíciója van a különböző mezőgazdasági, ipari vállalatokkal kötött együttműködési megállapodásoknak, kutatás-fejlesztési szerződéseknek. A kölcsönös előnyökön alapuló kapcsolataink a gazdasági szféra szereplőivel rendkívül kiterjedtek. Ezeken a kapcsolatokon keresztül az intézmény kutató-fejlesztő műhelyei sikeresen értékesítik az egyetemi kutatók által felhalmozott tudást, bővítik az elengedhetetlenül fontos gyakorlati ismereteiket.

Az Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság kutatásfejlesztési tevékenységének döntő része a régió vállalatainak bevonásával folyik. A széles körű gazdasági kapcsolatrendszer, a térség vállalataival, cégeivel való együttműködés biztosítja a gyakorlati képzés feltételeit. A nagy hazai, illetve multinacionális cégek közül egyre többen kötnek többéves kutatási szerződést az AKIT-tal, amely szerződések következtében a legkiválóbb hallgatókból lett doktoranduszok is dolgozhatnak saját témáikon. 

Az AKIT célja, hogy a kutatási eredmények és a létrejött szellemi alkotások a gyakorlatban széles körben hasznosuljanak.

Legutóbbi frissítés: 2023. 02. 27. 14:05